KARRIERE
DNA

"At være tester er meget mere end blot at teste"

Mohammad brænder for at gøre en forskel ved at benytte teknologi til at udvikle løsninger som ellers ikke ville være mulige.

Beskriv dig selv med 3 ord: Struktureret, Teknisk, Udadvendt

Hvordan er det at være en del af Graduate-teamet hos Capgemini Sogeti? Vi havde en super fed start! Første måned var alle graduates samlet og vi oplevede mange ting sammen som gjorde at man lærer hinanden at kende og danner stærke bånd. Det er rigtigt fedt at være en del af det fællesskab og den velkomst man får som Graduate i Capgemini Sogeti. Man føler sig som en del af holdet fra dag ét og alle ens nye kollegaer er meget åbne og imødekommende. Den første måned bliver man TMAP certificeret, og så er der meget fokus på hvad det vil sige at være konsulent og hvordan man agerer overfor kunder.

Hvordan var det at komme ud til en kunde for første gang, kort tid efter ansættelse? Det var meget lærerigt og der var fuld fart på! Min første samtale var hos SKAT hvor jeg kom ind i et mødelokale hvor der sad 7 personer der var klar til at krydsforhøre mig indenfor hver deres ekspertise. Heldigvis var jeg klædt på til samtalen med hjælp fra det netværk jeg havde fået hos Capgemini Sogeti. Inden samtalen sparede jeg med mine kollegaer og det gav mig den nødvendige forberedelse og baggrundsviden til at kunne sætte mig ind opgaven hos SKAT. Efter samtalen blev jeg sendt udenfor døren, og som var det en regulær eksamen på studiet blev jeg kaldt ind 5 min efter for at få mit resultat. Det gik heldigvis godt da deres svar var ”Kan du starte i morgen?”.

Hvad gik din første opgave ud på? På min første opgave kom jeg ud til SKAT som teknisk tester, hvor jeg blev en del af et Scrum-team og fik ansvaret for at lave automatisere test. Det er meget vigtigt at have en forventningsafstemning når man kommer ud hos kunden. Hvad skal jeg lave? Hvad skal jeg levere? Jeg fik en rundtur i alle de opgaver jeg skulle have del i fra nord til syd. At være tester er meget mere end blot at teste features, det handler om at forstå værdien hos kunden og teste ud for det.  Fleksibilitet og at se tingene fra det brede perspektiv er helt klart nøgleord som man hurtigt får ind under huden.

Hvad brænder ud for? Jeg brænder for at gøre en forskel ved at benytte teknologi til at udvikle løsninger som ellers ikke ville være muligt. Jeg har arbejdet med machine-learning som jeg synes er vildt spændende og fascinerende, da det åbner op for nye muligheder som ellers ikke har været mulige. En computer i gamle dage var jo bare en stor lommeregner, hvor man bookede tid for at få lov til at lave en udregning. Med Machine Learning har jeg lavet en algoritme som kan genkende den rytme man indtaster sit password med, og derved tilføjer et helt nyt niveau af sikkerhed. Vi går en meget spændende tid i møde og hvad teknologi kan udføre for os allerede i dag er fascinerende, så hvad mon man kan i fremtiden!

Fortæl os lidt om din baggrund og dine studier? Så langt tilbage jeg kan huske har jeg interesseret mig for IT og teknologi. Det førte også til at jeg har taget 3 uddannelser inden for feltet. Jeg arbejdede i mange år som selvstændig IT-Supporter som førte til at jeg tog en datamatiker uddannelse fordi jeg altid havde undret mig over hvad det var som drev maskineriet under overfladen. Det vækkede så min nysgerrighed yderligere og derfor tog jeg en bachelor i datalogi ved Københavns Universitet for at få et endnu dybere kendskab og indsigt. Da jeg så var ved at være færdig som datalog syntes jeg at jeg manglede lidt forretningsmæssig indsigt og valgte derfor at tage en bachelor i digital koncept udvikling.  

Hvis du kunne bytte plads med en person i en uge, kendt eller ej, levende eller død, rigtig eller fiktion, hvem ville du vælge?

Batman!

todo todo
KONTAKT
  • Kasper Hemmingshøj
    Kasper Hemmingshøj
    Senior HR Specialist
    +45 5218 9248
Faktaboks

Navn: Mohammad El-Wali

Titel: Teknisk Test Ingeniør

Født: 1980

Bor: Rødovre

Fritidsinteresser: BJJ (Brasiliansk Jiu-jitsu - Blåt bælte) og Basket Ball

Livet hos Capgemini Sogeti
JOB HOS OS
Vil du være Mohammads nye kollega?