EVENT
SOFTWARETEST

Testing Tuesday

Første tirsdag i måneden inviteres du til Capgemini Sogetis Testing Tuesday. Et morgenmøde udviklet til testprofessionelle og med fokus på hvad der rører sig inden for test.

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og tid til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini Sogeti
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini Sogeti
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

 

Ole Chr. Hansen - Rådgivende konsulent, København

Ole Chr. Hansen

Ole Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. 

Øg din testmodenhed ved brug af TPI NEXT

På dette Testing Tuesday vil Anette Thomsen fra EG Silkeborg Data og Ole Chr. Hansen fra Capgemini Sogeti Danmark A/S præsentere en case omkring forbedring af testmodenheden.

Ole vil fortælle om testmodenhed generelt og præsentere TPI NEXT modellen, herunder brugen af den og om den generelle proces for et assessment. Ole vil også præsentere de forskellige forhold der gør at der foretages et assessment og de forretningsmæssige ’drivere’ til dette. Til sidst vil Ole præsentere det opdaterede danske benchmark for testmodenhed.

Anette Thomsen vil gennemgå de overvejelser der var hos Silkeborg Data, i forhold til baggrunden for det foretagne assessment, dialogen, salget til ledelsen, den praktiske gennemførelse, resultatet og den efterfølgende implementering af forbedringsforslagene. Anette vil også dække de udfordringer der kan være i forbindelse med hele projektet – både under assessmentet og ved den efterfølgende implementering.

Praktisk information

 • Dato: 7. februar 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: København - Capgemini Sogeti, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Anette Thomsen, Test Manager (EG Silkeborg Data) | Ole Chr. Hansen, Rådgivende Konsulent (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 • Anette Thomsen er Test Manager hos EG Silkeborg Data, og har bl.a. en ISEB Practitioner certificering. Hun har arbejdet med test i mere end 10 år i forskellige roller og hos forskellige virksomheder. Hun er oprindelig uddannet som datalog fra ÅU.
 • Ole Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. 

Bliv en bedre tester ved at krydre din testindsats med explorativ test

Kom og hør hvordan du kan spare tid og blive mere effektiv som tester ved at inkludere Explorativ test i din værktøjskasse. Mange testere opfatter test cases som noget en tester skriver på baggrund af en række krav – ofte før der overhovedet er skrevet noget kode. De krav vi tester kan være dokumenteret på mange forskellige måder og være mere eller mindre udtalte – men ofte ser testeren det som sin fornemmeste opgave at sikre, at kravene er opfyldt, når systemet releases.

Gitte Ottosen vil starte festen med en introduktion til explorativ test og gennemgå de grundlæggende begreber, principper og værktøjer.

Herefter vil Sara Stürup Willer gennemgå hvordan den kravvaliderende test fint kan kombineres med explorativ test, og på den måde få det bedste fra begge verdener. Baseret på sin egen erfaring med brug af explorativ test, vil hun som inspiration give eksempler på, hvordan explorativ test kan forbedre kvaliteten af din test og gøre dig til en bedre tester.

Arrangementet vil blive krydret med lidt praktiske aktiviteter undervejs.

Praktisk information

 • Dato: 7. februar 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Skanderborgvej 234, 8260 Viby J
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Sara Stürup Willer, Software Tester (Kamstrup) | Gitte Ottosen, Rådgivende Konsulent (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 • Sara Stürup Willer er dedikeret tester med over 10 års erfaring i rollen som tester i et agilt team. Sara har blandet andet arbejdet med udvikling af software til forsvaret, og de seneste år som softwaretester hos Kamstrup. Hun er ISTQB certificeret og har gennem længere tid arbejdet med praktisk test i agile udviklingsmiljøer. Sara har erfaring som team tester i et udviklingsteam samt med test proces udvikling. Hun har en del personlige kæpheste omkring, hvordan man sikrer den rigtige test på det rigtige tidspunkt og er om nogen en varm fortaler for at kvalitet IKKE er noget man tester ind i produktet.

 • Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

todo todo
Kontakt
 • Johan Clausen
  Johan Clausen
  Event Manager
  +45 52189371