EVENT
SOFTWARETEST

Testing Tuesday

Første tirsdag i måneden inviteres du til Capgemini Sogetis Testing Tuesday. Et morgenmøde udviklet til testprofessionelle og med fokus på hvad der rører sig inden for test.

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og tid til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini Sogeti
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini Sogeti
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

 

Ole Chr. Hansen - Rådgivende konsulent, København

Ole Chr. Hansen

Ole Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. 

Øg din testmodenhed ved brug af TPI NEXT

Ole Chr. Hansen vil fortælle om testmodenhed generelt og præsentere TPI NEXT modellen, herunder brugen af den og den generelle proces for et assessment. Ole vil også præsentere de forskellige forhold der gør at der foretages et assessment og de forretningsmæssige ’drivere’ til dette. Til sidst vil Ole præsentere det opdaterede danske benchmark for testmodenhed.

Anette Thomsen vil gennemgå de overvejelser der var hos EG Silkeborg Data, i forhold til baggrunden for det foretagne assessment, dialogen, salget til ledelsen, den praktiske gennemførelse, resultatet og den efterfølgende implementering af forbedringsforslagene. Anette vil også dække de udfordringer der kan være i forbindelse med hele projektet – både under assessmentet og ved den efterfølgende implementering.

Praktisk information

 • Dato: 2. maj 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: København - Capgemini Sogeti, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Anette Thomsen, Test Manager (EG Silkeborg Data) | Ole Chr. Hansen, Rådgivende Konsulent (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 • Ole Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området.
 • Anette Thomsen er Test Manager hos EG Silkeborg Data, og har bl.a. en ISEB Practitioner certificering. Hun har arbejdet med test i mere end 10 år i forskellige roller og hos forskellige virksomheder. Hun er oprindelig uddannet som datalog fra ÅU.

Test & Outsourcing – flere måder at gribe det an på

Hvis man forsøger sig med en søgning på definitionen af outsourcing vil man blive mødt med noget der ligner det følgende: Outsourcing er en praksis, hvor en person eller virksomhed udfører opgaver, leverer tjenesteydelser eller fremstiller produkter til et andet selskab - funktioner, der kunne have været, eller sker som regel i huset. Outsourcing er typisk bruges af virksomheder til at spare omkostninger.

Begrebet og det der følger med, er blevet en integreret del af hverdagen for mange IT projekter, både indenfor udvikling og test. Hvorvidt man taler om near-shore i de østeuropæiske lande eller off-shore i f.eks Indien varierer fra virksomhed til virksomhed. Men i særdeleshed også hvordan man vælger at implementerer en outsourcing strategi for test er der ikke kun en løsning på. Dette bliver fokus for den kommende testing Tuesday, hvor vi har besøg af Rebecca Johannsen og Jørgen Lund fra Systematic, samt Bodil Holmelin fra Energinet. De tre talere vil gennemgå den tilgang til outsourcing opgaven som deres respektive virksomheder har valgt at benytte.

For begge virksomheder gælder at der vil blive fokuseret på:

 • Testtilgangen i virksomheden (herunder også modenhed)
 • Off-shoring (baggrund, set-up og organisering, værdiskabelse, proces)
 • Udfordringer og ting vi er lykkes med (ledelse opbakning, processer, kultur)    

Praktisk information

 • Dato: 2. maj 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Capgemini Sogeti, Skanderborgvej 234, 8260 Viby J
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Rebecca L. Johannsen (Systematic Defence) | Jørgen Lund (Systematic Defence) | Bodil Holmelin (Energinet)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 • Rebecca L. Johannsen er Test Project Manager hos Systematic Defence. Hun har arbejdet med test i forskellige roller gennem årene, både som tester, Test Manager og Release Manager og altid med et internationalt islæt, enten hos kunden eller med sourcing.
 • Bodil Holmelin er Testansvarlig i Energinet, hvor en af hendes opgaver er at implementere test processen. I det arbejde ligger også hele test organiseringen, hvor Energinet har valgt Filippinerne, som det land, hvorfra man kører Off-shoring test.
 • Jørgen Lund er Testmanagerhos Systematic Defence. Han har arbejdet indenfor test i en årrække, i roller som tester, test manager og suite test manager - alle med fokus på kommando- og kontrolsystemer indenfor forsvaret. I de forskellige roller har han samarbejdet både med internationale kunder og med sourcing.

todo todo
Kontakt
 • Johan Clausen
  Johan Clausen
  Event Manager
  +45 52189371