EVENT
SOFTWARETEST

Testing Tuesday

Første tirsdag i måneden inviteres du til Capgemini Sogetis Testing Tuesday. Et morgenmøde udviklet til testprofessionelle og med fokus på hvad der rører sig inden for test.

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og tid til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini Sogeti
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini Sogeti
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

 

Ole Chr. Hansen - Rådgivende konsulent, København

Ole Chr. Hansen

Ole Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. 

Bliv en bedre tester ved at krydre din testindsats med explorativ test

Kom og hør hvordan du kan spare tid og blive mere effektiv som tester ved at inkludere Explorativ test i din værktøjskasse. Mange testere opfatter test cases som noget en tester skriver på baggrund af en række krav – ofte før der overhovedet er skrevet noget kode. De krav vi tester kan være dokumenteret på mange forskellige måder og være mere eller mindre udtalte – men ofte ser testeren det som sin fornemmeste opgave at sikre, at kravene er opfyldt, når systemet releases.

Gitte Ottosen vil starte festen med en introduktion til explorativ test og gennemgå de grundlæggende begreber, principper og værktøjer.

Herefter vil Sara Stürup Willer gennemgå hvordan den kravvaliderende test fint kan kombineres med explorativ test, og på den måde få det bedste fra begge verdener. Baseret på sin egen erfaring med brug af explorativ test, vil hun som inspiration give eksempler på, hvordan explorativ test kan forbedre kvaliteten af din test og gøre dig til en bedre tester.

Arrangementet vil blive krydret med lidt praktiske aktiviteter undervejs.

Praktisk information

 • Dato: 7. marts 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: København - Capgemini Sogeti, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Sara Stürup Willer, Software Tester (Kamstrup) | Gitte Ottosen, Rådgivende Konsulent (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 • Sara Stürup Willer er dedikeret tester med over 10 års erfaring i rollen som tester i et agilt team. Sara har blandet andet arbejdet med udvikling af software til forsvaret, og de seneste år som softwaretester hos Kamstrup. Hun er ISTQB certificeret og har gennem længere tid arbejdet med praktisk test i agile udviklingsmiljøer. Sara har erfaring som team tester i et udviklingsteam samt med test proces udvikling. Hun har en del personlige kæpheste omkring, hvordan man sikrer den rigtige test på det rigtige tidspunkt og er om nogen en varm fortaler for at kvalitet IKKE er noget man tester ind i produktet.

 • Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

Testerens bløde kompetencer - ledelsen og din omstillingsparathed!

Test drejer sig ikke kun om teknologi, men i høj grad om mennesker. Det er mennesker der deltager i projekterne og frembringer de systemer der testes. Størstedelen af den uddannelse og træning testere typisk får, drejer sig om de ’hårde’ kompetencer såsom testteknikker, viden om kvalitetskarakteristikker, modenhedsmodeller, processer m.m.
 
Men alle projekter drejer sig om mennesker der samarbejder – eller bør samarbejde om det mål der er sat af ledelsen – og samarbejde kræver nogle mere bløde kompetencer, som der er fokus på ved dette arrangement.

Thomas Axen, IT-Direktør hos PenSam vil med sit indlæg forklare hvordan ledelsen ser testerens opgaver og derved deres behov for bløde kompetencer inden for:

 • Kvalitetsperspektivet (indhold, struktur, prioritering og kompetencer)
 • Tidsperspektivet (omfang, planer, deadlines, time to marked, "done-done" princippet)
 • Økonomiperspektivet (estimering, re-estimering, internt versus eksternt)
 • Kommunikation (du skal høre hvad jeg tænker, ikke hvad jeg siger – rapportering og dialog)
 • Personligt (ærekær, strukturfascist, prof., generalist, leder du op/ned i organisationen, "120% er godt nok")
 • Test rollernes ømme tå (for hver testerrolle vil der komme eksempler på hvad der betyder noget for en tester)

Charlotte Tersbøl, Delivery Manager hos Capgemini Sogeti vil præsentere hvordan den digitale transformation af forretningen kræver menneskelig omstillingsparathed, og hvad det betyder for testere og testmanagers. Charlotte vil give et indblik i samarbejdet mellem en projektleder og en tester, og beskrive hvilke forventninger en projektleder har til testeren og testmanagerens bløde profil.

Praktisk information

 • Dato: 7. marts 2017
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Capgemini Sogeti, Skanderborgvej 234, 8260 Viby J
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Thomas Axen, IT-direktør (PenSam) | Charlotte Tersbøl, Delivery Manager (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

 

 • Thomas Axen er IT-direktør hos PenSam, og har tidligere haft en række lederstillinger inden for test og kvalitet i både danske og internationale virksomheder. Thomas er ISEB Practitioner certificeret (full advanced ISTQB) og medlem af DSTB’s bestyrelse. Han har arbejdet med test og kvalitet i mere end 20 år.

 • Charlotte Tersbøl er Delivery Manager for test management hos Capgemini Sogeti Danmark A/S. Hun har arbejdet professionelt med IT i snart 20 år og bl.a. arbejdet som projektleder og service manager på en række større projekter. Charlotte er certificeret inden for Prince 2 Practitioner, ITIL V3 Lifecycle samt ISTQB foundation. 

todo todo
Kontakt
 • Johan Clausen
  Johan Clausen
  Event Manager
  +45 52189371