CONFERENCE
SOFTWARETEST

We have a Testing Dream!

TAK TIL ALLE DER DELTOG PÅ TestExpo™ 2015 #tedk15

Teknologierne fortsætter med at udvikle sig i et hastigt tempo og det gør vores brugeres krav til kvaliteten også. For at kvaliteten lever op til brugernes forventninger, skal softwaretest følge trop. Softwaretest bliver og er derfor udfordret på mange områder, med et ønske om mere struktureret test, bedre testledelse, korrekte testværktøjer, tilstrækkelige ressourcer, mere sikkerhedstest, flere kompetencer m.m. Det stillede temaet for TestExpo™ 2015 skarpt på og konstaterede – "We Have a Testing Dream!"

We Have a Testing Dream!

”Drømmen om, at vores brugere og kunder i Danmark sidder med it-systemer der er kvalitetssikret! At softwaretest en dag er bredt anerkendt og involveret tidligt i ALLE it-projekter! At testmiljøer ikke er noget vi skal sidde og vente på dag efter dag. At vi har tilstrækkelige resourcer til at træne og uddanne dem som sikrer kvaliteten af it-systemerne. At ISTQB og TMap NEXT® er en fast del af de videregående uddannelsers pensum.”

Er det bare en drøm? Eller kan danske testprofesionelle realisere deres drømme?

En drøm er ikke meget mere end en fantasi, hvis den ikke understøttes af en ambition og en plan. Derfor havde TestExpo™ 2015 fokus på de ambitioner, planer og ønsker som testverdenen har i Danmark og ikke mindst hvad der gøres og hvad man planlægger at gøre, for at komme drømmen nærmere. Vi bad en række testansvarlige om; at præsentere deres drøm og ikke mindst en plan for at nå den og dermed inspirere deltagerne, en række undervisere at uddanne deltagerne på dagen og en række værktøjsleverandører om at spå fremtiden, for hvordan værktøjerne ville se ud.

Programmet for 2015 var opdelt i følgende 3 moduler: 

 • Cases fra danske virksomheder: Hvilke investeringer har man gjort og hvad har udbyttet været. Hvad er målet for testafdelingen og hvordan ser den ud i 2017?

 • Demonstration af testværktøjer og hvordan fremtidens værktøjer vil se ud: Hvad tilbyder værktøjsleverandørerne af fremsynede løsninger, som kan hjælpe med at komme drømmen i møde?

 • Kompetenceudvikling: Fokus på at videreudvikle deltagernes kompetencer, for at opnå drømmen!

Hovedtaler:

Anders Lund Madsen

Om Anders Lund Madsen, softwaretester, direktør, komiker, samfundsdebattør, vinder af Nobel pris og frelser af Danmark!

Anders Lund Madsen ved det meste om det meste. Og det er vigtigt. Men det afgørende er, at han kan tilegne sig ny viden og formidle selv komplekse problemstillinger, således at snart sagt alle og enhver bliver i stand til at forstå dem. Anders Lund Madsen er dybest set det mest moderne menneske i det her land, fordi han mere end nogen anden herhjemme har forstået, at fremtiden – og nutiden er fremtiden – tilhører dem, der kan omstille sig og lære nyt uden at gå i panik.

 

"ISTQBs seneste testteknikker - taget direkte fra hylderne!"

Om Ole Chr. Hansen, Managing Consultant hos Capgemini Sogeti

Ole Chr. Hansen er fortaler for områderne struktureret softwaretest og forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. Ole underviser med udgangspunkt i markedets kendte teststandarder, herunder ISTQB og TMap NEXT samt egne erfaringer.

Oles udgangspunkt er det systematiske og strukturerede og han tager ofte udgangspunkt i sin fascination af matematikkens forunderlige og spændende univers.

 • Læs Oles blog her.
 • Se oplægsbeskrivelserne fra Dreaming for skills modulet her

"Lav testsuppe på en sten med exploratory test" 

Om Gitte Ottosen,  Managing Consultant hos Capgemini Sogeti

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Sogeti Danmark og har over sytten års erfaring som karrieretester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master,  ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer.

Gitte har arbejdet med testprocesforbedring i en del år; først som testarkitekt, testmanager og program test manager hos Systematic, hvor hun blandt andet har stået for kvalitetssikring af komplekse militære kommando- og kontrolsystemer.  

Og senest har Gitte været ansvarlig for definitionen af testprocessen samt test coach for en stor shipping-relateret IT-virksomhed i Danmark. 

Gitte er regelmæssigt oplægsholder på forskellige testkonferencer både i ind- og udland, sidst på STARWEST i Anaheim og ved Agile Testing Days i Berlin. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed. Det er kvaliteter, som Gitte besidder i overflod.

 • Se oplægsbeskrivelserne fra Dreaming for skills modulet her


"Forandringsledelsens store dilemma: Alle ønsker udvikling, men ingen ønsker forandring"

Om Søren Poulsen, Leadership Development Specialist hos Novo Nordisk

Søren har de sidste 15 år arbejdet i Novo Nordisk, hvor han i årenes løb har oparbejdet en meget bred erfaring med ledelse på flere niveauer som henholdsvis projektleder, teamleder, samt afdelingsleder. Søren var desuden Uddannelseschef i Novo Nordisk i perioden 2007-2009.

Ledelsesfunktionerne har ført til en brændende interesse for at forstå den menneskelige psykologi og gjort, at Søren i dag arbejder fokuseret med personlig udvikling, som Leadership Development Specialist, med medansvar for den overordnede personaleledertræning i Novo Nordisk. Søren har i forbindelse med de forskellige stillinger oparbejdet mere end 500 undervisningsdage “på gulvet”, samt gennemført mere end 600 coachingsessioner med medarbejdere og ledere i organisationen.

Søren er oprindeligt uddannet biolog, men har parallelt med arbejdet i Novo Nordisk tilegnet sig en mastergrad i motivationspsykologi. 

 • Se oplægsbeskrivelserne fra Dreaming for skills modulet her"No struggle with test design using the new practical grouping of coverage types"

Om Rik Marselis, Senior Managing Consultant og Forfatter hos Sogeti Group & NL

Rik Marselis betragtes som en af Sogeti-gruppens mest erfarne Managing Consultant inden for kvalitetssikring og softwaretest. Han har spillet en vigtig rolle i organiseringen af testafdelinger samt testprocesser hos flere internationale virksomheder fra diverse brancher ved at indføre velkendte metoder og værktøjer. Rik startede sin karriere for over 30 år siden i softwareudvikling og skiftede gradvist over til test og kvalitetsstyring.

Han er forfatter til flere artikler og har bidraget til 12 bøger om softwaretest og kvalitetsstyring, som for eksempel "The PointZERO® vision", “Quality Supervision”, “TPI NEXT®” og “TMap NEXT® Business Driven Test Management". Som underviser og coach har Rik arbejdet sammen med en lang række IT-fagfolk for at forbedre deres færdigheder og kompetencer yderligere inden for softwaretest.

Derudover er Rik en erfaren foredragsholder, der har holdt utallige indlæg ved konferencer over hele Europa. Hans præsentationer bliver altid værdsat for deres livlighed og hans evne til at holde sine præsentationer seriøse, men samtidig lette og med praktiske eksempler og humoristiske sammenligninger.

 • Se oplægsbeskrivelserne fra Dreaming for skills modulet her"The LEGO Journey: Building an agile test foundation one brick at the time"

Om Casper Englund, QA Manager hos LEGO

Casper Englund er uddannet datamatiker i 2012 og har efter endt uddannelse været ansat som Software Test Engineer hos LEGO System A/S i Digital Solutions. Han har siden første dag hos LEGO arbejdet med automatiserede tests af websites, webservices og mobile applikationer.

I det daglige arbejde, bruger han meget af tiden på at automatisere og optimere tests og tænke nye tanker til, hvordan LEGO's test framework kan forbedres. Den resterende tid går med at planlægge og koordinere test opgaver til et nystartet Indisk offshore team, som også understøtter forretningens test strategi på automatiseringsområdet.

Om Stephan Hjelmdal Nielsen, SCRUM Master og ekstern QA hos LEGO

Stephan Hjelmdal Nielsen lægger vægt på procesoptimering samt øget kvalitetsfokus i sit arbejde med agile udviklingsprojekter. Stephan har en teoretisk funderet baggrund med sin MSc. Information Management fra Aarhus School of Business, kombineret med erhvervserfaring fra såvel selvstændig virksomhed, som fra tidligere jobs i større danske virksomheder. Herigennem har Stephan udviklet kompetencer til at analysere og bearbejde komplekse problemstillinger i forskellige IT-forretningsmæssige kontekster. I sit virke som konsulent for Capgemini Sogeti A/S, har Stephan de seneste knapt 2 år arbejdet som SCRUM Master og Software Quality Assurance Consultant hos LEGO Systems A/S. Her har fokus primært været at bidrage til videreudvikling af et solidt agilt test fundament, for at sikre høj kvalitet på LEGO’s digitale produkter.  


"Fra test middelalder til test fremtid – en rejse hos PensionDanmark" 

Om Martin Zedeler, Teamleder hos Pension Danmark

Martin Zedeler er teamleder for testafdelingen hos PensionDanmark. Som teamleder har han ansvaret for udviklingen og vedligeholdelsen af PensionDanmarks testmetode, samt implementering af testværktøjer. Martin startede sin IT karriere for otte år siden, da han gik over i den civile verden efter en længere tur i Forsvaret. Indledningsvis var fokus på udvikling af krav til militære IT-systemer, senere gik det over til test management i den finansielle sektor. Igennem sin karrier har Martin altid måtte scope krav og test arbejdet til den virkelighed der var i organisationerne. Dette har affødt en interesse i at finde og skabe den mest effektive testproces. 


"Outrageous Test Prediction" 

Om Henning Isager Troelsen, Testarkitekt hos Saxo Bank

Henning Isager Troelsen har arbejdet med softwaretest i knap to årtier for Flyvevåbnet, Navision, Interse, Microsoft, SimCorp og siden 2013 Saxo Bank. Igennem årene har fokus ændret sig fra at være udførende tester over test manager rollen, til nu at fokusere på forankring/effektivisering af professionel test i større software organisationer.

Henning har dyb indsigt i hvordan testernes værktøjskasse optimeres, for at opnå det optimale samspil med andre roller i udviklingen af software, og sidder derfor i dag som Test Arkitekten hos Saxo Bank. Han agerer som ekspert indenfor test og kvalitetssikring, hvor han blandt andet arbejder med implementering af ​​kvalitetsmodeller, teststyringsmodeller, en effektiv værktøjskasse til testere og ikke mindst metoder til kvalitetssikring på tværs af roller. 


"Mærsk Line IT Test Center of Excellence - Daring to Dream!"

Om David Loughnane, Head of Test CoE hos Maersk Line IT

David Loughnane has over 15 years’ experience in software development organisations. He has worked in the telecom industry for several years and has experience in areas such as configuration management, project management, process management and test management. David joined Maersk Line IT in 2010 and currently heads up their Test CoE. He and his team support the MLIT testing community in using the standard TMap framework and run a number of initiatives that enable the test teams to increase their productivity and improve the quality of the testing services they provide. 


 

  

"Automate the automation – en smutvej til en genvej"

Om Roland Møller, Principal Consultant hos CA Technologies

Roland has more than 15 years of experience in coding, building and testing software in many different business domains and in more than 10 different countries. Today he represents CA Technologies as a Principal Consultant, with a footprint in every corner of the Continuous Delivery pitch and a special focus on Service Virtualization and Deployment / Release Automation.

 
Prior to CA Technologies, Roland held a variety of positions from developer, build manager, software configuration manager and solutions architect with the common characteristic always to improve and innovate from today to tomorrow.  "Dreaming of Tools that make Dev, Test and Ops Hug Each Other"

Om Andreas Grabner, Technology Strategist hos Dynatrace 
Andreas Grabner has 10+ years’ experience as an architect and developer in the Java and .NET space. In his current role, Andi works as a Technology Strategist for Dynatrace and is a part of the Center of Excellence team. In his role he influences the Dynatrace product strategy and works closely with customers in implementing performance management solutions across the entire application lifecycle. He is a frequent speaker at technology conferences on performance and architecture related topics and regularly publishes articles blogs on apmblog.dynatrace.com. 

"Model Based Test Automation: avoiding the maintenance trap"

Om Hans Planken, VP of Channel Sales EMEA hos Tricentis

Hans Planken is currently the Vice President of Channel Sales EMEA at Tricentis.  He has been providing solutions for automated software testing, test management and software quality assurance, with the help of Tosca Testsuite.  In his current role, Hans is responsible for System Integration Partners (Sis) and Resellers in EMEA. 

Hans joined Tricentis with over 35 years of experience in the IT industry. Prior to his time at Tricentis, Hans was European Vice President at Compuware as well as two technology start-ups, SEER Technologies and UNIFACE, where he was instrumental in revenue growth and customer acquisition. In addition, Hans has served in a number of sales management roles for Pansophic Systems, where he led both enterprise and new business sales. Hans started his career at Wilton Fijenoord, one of the largest shipyard companies in the Netherlands, as a developer and after a couple of years, was promoted to the role of IT Director. "Test i Napatec"

Steen Uldal har arbejdet med software udvikling og test i mere end 30 år, bla.  udvikling af software systemer til automatiseret test. Af tidligere opgaver kan nævnes:

 • Udvikling af satellite test og simulations systemer for ESA.
 • Design, udvikling og test af control center system for den danske Ørsted satellit.
 • Udvikling og test af TETRA netværks data gateway og konsol servere for Motorola.

Er pt. hos Napatech som team leader for test af firmaets intelligente netværks adaptere.

 Vil du være taler til næste TestExpo™?

Vi vil gerne sige tak til alle vores sponsorer, som hjalp os med at skabe rammerne til TestExpo™ 2015. Hermed præsenteres sponsorerne for TestExpo™ 2015:

Guld sponsorer

 

          

Om Microsoft
Hos Microsoft, er vores mission, at hjælpe mennesker og virksomheder i hele verden til at realisere deres fulde potentiale.  Vi vil styrke mennesket ved hjælp af fantastisk software når som helst, hvor som helst og på alle enheder.

Om vores Testværktøj
Visual Studio Test Professional med MSDN integrerer testere, produktchefer og andre interessenter direkte i udviklingsprocessen. Visual Studio Test Professional er tæt integreret med vores Visual Studio Application Lifecycle Management løsning, således at alle interessenter altid er direkte tilknyttet til udviklingsprocessen -  og som sikrer, at dit team forbliver agilt og informeret.

Besøg www.microsoft.dk

 

           

 

Om Dynatrace

Dynatrace is the innovator behind the new generation of Application Performance Management. Our passion: helping customers, large and small, see their applications and digital channels through the lens of end users. Over 5,700 organizations use these insights to master complexity, gain operational agility, and grow revenue by delivering amazing user experiences. To read more about Dynatrace's leadership in the APM market, click here.

Follow Dynatrace on:

 

          

Om CA Technologies

CA Technologies helps customers succeed in a future where every business—from apparel to energy—is being rewritten by software. From planning to development to management to security, at CA we create software that fuels transformation for companies in the application economy. With CA software at the center of their IT strategy, organizations can leverage the technology that changes the way we live—from the data center to the mobile device. Our software and solutions help our customers thrive in the new application economy by delivering the means to deploy monitor and secure their applications and infrastructure”.

Besøg www.ca.com

 

           

 

Om Tricentis

Tricentis provides the leading enterprise software testing solutions for Global 2000 companies to accelerate business innovation. Tricentis’ unique model-based approach to software test automation enables enterprises to achieve unprecedented automation rates while minimizing business-related risks. Tricentis solutions empower organizations to systematically align software testing with business needs, so they can harness technology change while optimizing cost and efficiency. The company’s more than 400 customers include global brands like Allianz, BMW, Deutsche Bank, HBO, Orange, Siemens, Swiss Re, and UBS. Its industry awards include Best in Test 2013. A fast-growing, privately held company, Tricentis has offices in the United States, Austria, Germany, Switzerland, the UK, the Netherlands, Australia, and Singapore. To learn more, visit http://www.tricentis.com or follow us on LinkedIn, Twitter and Facebook.

Besøg www.tricentis.com

Sølv sponsor

           

 

Om HP

HP skaber nye muligheder med teknologi, der har en meningsfuld og positiv indflydelse på mennesker, virksomheder, myndigheder og måden, vi agerer på privat og på jobbet. Som en af verdens største it- og teknologivirksomheder tilbyder HP omfattende print- og PC-produkter, storage-løsninger, servere og infrastrukturprodukter, der alle bindes sammen af markedsledende software og service-leverancer udført af samarbejdspartnere og HP’s medarbejdere.

Besøg www.hp.dk

 

           

 

Om ReQtest 

With ReQtest’s software, you can manage the requirements for your system and keep track of testing and defects. Agile features allow teams to easily work together and plan their work. Today ReQtest is used by more than 10 000 people and excellent usability is one of many advantages that keeps it growing rapidly!

We started building ReQtest in 2001. We have always been huge fans of cloud services, so from the very beginning we decided that our test management and bug reporting service would be delivered as SaaS. Being on the cloud allows us to be efficient and extremely scalable, while you as a customer don’t need to think about keeping the system running.

Our customer list includes companies such as Statoil, Skanska, IBM, Amadeus and Schneider.

See more on:

www.reqtest.com

Follow ReQtest on:

 

Hent talernes præsentationer ned og se eller gense de præsentationer der inspirerede eller gjorde indtryk under TestExpo™ 2015. 

Hent præsentationerne

Du skal blot udfylde formularen nedenunder og du vil derefter få muligheden for at hente præsentationerne.

Find talernes indlæg og se eller gense de præsentationer der inspirerede eller gjorde indtryk under TestExpo™2015.

 

Se videoer

Udfyld formularen forneden og du vil derefter blive sendt til siden hvor du kan se indlæggene.

todo todo
Kontakt
 • Mohamed Attazgharti
  Mohamed Attazgharti
  Marketing- & kommunikationschef
  +45 52189431
Danmarks første test Hackathon
TestExpo™ Community
TWITTER
Tidligere TestExpo™ materiale